Frøken Winther

Winther

Frøken Julia Winther er Astor Falkeners hengivne husholderske. Hun holder orden på hans leilighet, lager mat og sørger for at den geniale detektiven kan benytte sitt intellekt på kjemiske formler og umulige kriminalgåter.

Julia Winther er den klassiske kvinnen i ordtaket om at det alltid står en kvinne bak. Stillferdig, rolig og effektiv, men også bestemt og med ikke rent lite ben i nesen. Her en passasje fra «Nådegiveren», der Wilberg beskriver henne:

«En lyshåret kvinne på min egen alder åpnet døren. Hun så spørrende på meg og spurte hva jeg ønsket. Hun gav inntrykk av en uttalt profesjonalitet og utstrålte en kjølig nonsjalanse, men hennes vikende blikk avslørte at hun også var noe sjenert. Falkener hadde åpenbart husholderske; jeg kunne ikke for alt i verden se for meg at han var gift – til det var han for en gjennomført gentlemansaktig ungkar. Jeg fortalte hvem jeg var, og ble sluppet inn, hvorpå kvinnen tok min hatt og frakk og meldte min ankomst for husets herre. Jeg skottet bort på henne i smug, men fikk ingen respons. Med et svakt smil om munnen hengte hun opp mitt tøy, øyensynlig helt uinteressert i mitt nærvær.»